Упражнения за трицепс

Френското разгъване от лег

Това е едно страхотно упражнение за изграждане на трицепса и е относително лесно за изпълняване. То има най-различни имена по света, но те нямат значение, важното е да се изпълнява правилно, защото с него наистина се постигат страхотни резултати.

Легнете върху хоризонтална пейка, но с крака стъпили на пода, а зад главата си сложете крив лост. Вземете лоста с тесен хват (възможно е изпълнение и с широк хват) в средните му части и го вдигнете пред вас като изпънете ръцете си. Те трябва да са перпендикулярни на торса и пода. Лактите трябва да гледат в различни посоки. Това е стартовата позиция.

Вдишвайки, бавно пуснете надолу лоста до челото ви, докато в същото време горната част на ръцете и лактите ви са в неподвижно състояние. След това използвайте трицепса, за да върнете лоста в началната позиция, докато в същото време издишвате. Направете повторенията, заложени в програмата ви.

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват

Изтласкването на щанга с тесен хват е упражнение за повишаване на мускулната маса на трицепсите. Основното натоварване е върху трицепсите. Второстепенно натоварване упражнението оказва върху раменете и гърдите. Показаният вариант е изпълнен с лост при хоризонтален лег. За правилното изпълнение на упражнението, хватът трябва да е на ширината на раменете или дори по-тясно. В противен случай упражнението натоварва все повече гърдите и ефективността му върху трицепса намалява.

Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже

Трицепсовото разгъване на горен скрипец е едно от най-универсалните и ефективни упражнения за тази мускулна група. Подходящо е както в периодите на покачване на маса, така и при периодите на „изчистване”.

Основното натоварване пада върху трицепсите.Второстепенно натоварване имаме върху раменете и гърдите.В показания вариант упражнението е изпълнено с въже.В този случай се набляга повече на външната част на трицепса.