Какво представлява фитнес метода Суперумножени серии?

Този тип тренировка създава условия за цялостното мускулно развитие, но позволява и развитието на мускулната сила и издръжливост.

За разлика от суперсериите, суперумножените серии имат изграждащ характер, което позволява извършването на значително анаеробно усилие във всяка серия, оттам и необходимият стимул за развитие на сила и мускулна маса вече е постигнат.

Ако този метод се използва отскоро, стремежът трябва да бъде всяка следваща суперсерия да ангажира мускули, отдалечени от преди това тренираната мускулатура, за да се избегне прекаленото натрупване на млечна киселина, а оттам и на умора.

Напредналите трябва да изпълняват обединени 3-4 серии от по две упражнения в една голяма серия.Те са прекрасно средство за сила и мускулна маса.Трябва да се включват суперумножените в (основен период), а традиционните в (състезателен) за най-добро развитие

Редуването на суперумножени с традиционни е прекрасен метод за активна почивка и деадаптация.Трябва да се знае, че две упражнения за една мускулна група, изпълнени без почивка, не образуват суперсерии, а комбинации.Желателно е да се избягват тези упражнения, които първо се натоварва единия, а после другия крайник.

Пример за суперумножени серии:Тренировка за бицепс и трицепс.

Започва се с загряващо упражнение за бицепс почивка 90сек Серия до отказ 8-10 повторения 90сек серия до отказ 15 повторения ( тази серии стимулира растежния хормон) загряващо за трицепс 90сек серия до отказ 8-10 90сек серия до отказ 15 повторения Веднага бицепс без почивка, като първата серия се прави лека за техниката на самото упражнение 90сек и т.н. Правят се около 3-4 упражнения за мускулна група.